zondag 19 januari 2014

Paradiso Korendag

Weer pareltjes gezien gisteren op de Paradiso korendag. Mijn geheime tip is: hoe kleiner het gezelschap, hoe groter vaak de kwaliteit. Je kunt dus het beste in de kleine zaal boven gaan kijken want daar treden de kleinere koren op. Daar zagen wij Soroki (zie foto), een vrouwenkoor met mooie Russische volksliederen. De vrouwen van Viswijvenkoor de Dulle Griet hadden zich in passend folkloristisch(achtig) kostuum gestoken en zongen o.a. een hilarisch lied over de overgang. Na hun optreden waren ze zo euforisch (hoorde ik uit betrouwbare bron) dat zij nog bijna een uur de bar beneden op stelten hebben gezet.
Het kwartet Kobalt sprong er ook uit qua niveau. Op hun eigen verzoek zongen zij een meisje in het publiek toe, Denise, met een lief en origineel liedje. En de Ierse liedjes van mannenkoor Springtide deden het erg goed.
En dan zijn er natuurlijk al die andere koren die daar staan te zingen of hun leven ervan afhangt. Na zo'n dag ga je op vleugeltjes weer naar huis, of je nou publiek was of zanger.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Lidia,
    Dank je wel voor je mooie berichtgeving over SPRINGTIDE. Het was erg leuk en gezellig; mede (en vooral) door het publiek : Jack!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jack, ik heb genoten van jullie optreden, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen