donderdag 5 juni 2014

KunstRAI

De KunstRAI, het trekt toch weer heel ander volk dan de Huishoudbeurs. Nouveau riche, hip en artistiek, moeilijke kapsels en designerbrillen. Ik weet nu ook dat het knotje in is voor de wat oudere man. Op de beurs zag ik iemand die, heel sluw, zijn kale hoofd verborg door bovenop zijn hoofd zijn haren samen te knopen.
Wat er aan kunst stond was uiteraard heel divers. Mooi vond ik de ontwortelde bonsaiboompjes van Patrick Bergsma, beeldjes die vrij in de ruimte hingen. Er waren geinige collages die drummer Han Bennink maakt van oude trommelvellen en er stonden twee enorme met water gevulde glazen vazen van Bert Frijns. Door de grootte en het volume oogden ze heel stevig, maar tegelijk kwetsbaar door het materiaalgebruik. Samen met het effect van het breken van het licht door het water gaf dat een heel bijzonder effect. Indrukwekkend vond ik de installatie van Art van Triest, zes geweren op een rij, die je lijken te volgen, alsof je onder schot wordt gehouden, echt een beetje eng.
Maar goed, we kwamen voor de boekpresentatie van Hans de Bruijn, Atelier: 90 kunstenaarsportretten, Hans staat hier op de foto met een exemplaar in de hand. Van de geportretteerden liep er een aantal in het wild rond, klaar om een handtekening te zetten in de vers verworven boeken, een leuke bijkomstigheid.
Eerder maakte Hans al Atelier: 50 kunstenaarsportretten, een erg mooi boek. Zijn nieuwe boek is niet in kleur maar in zwart-wit, maar vast weer even interessant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten