zondag 30 november 2014

De Hallen Amsterdam

De nieuwe hotspot De Hallen in Amsterdam bevindt zich in een verbouwde tramremise. Het gebouw is behoorlijk groot. Er zit een hotel in, een bibliotheek, een fietsenmaker, een kunstuitleen en een complete foodmarkt. Hier heb je keus tussen sushi, pizza of tosti (vét in de ouderwetse zin van het woord, maar heerlijk) en nog veel meer. Alles ziet er even smakelijk en verantwoord uit. Handig als jij en je gezelschap allemaal zin hebben in iets anders, je koopt je eten bij één van de standjes en schuift weer samen aan op één van de terrassen.
Er zijn negen bioscoopzalen waarvan de Parisienzaal de meest unieke inrichting heeft: het complete interieur van de oude Parisienbioscoop (uit 1927) heeft hier een nieuwe bestemming gevonden. Het staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst volgens de website. Jammer dat het licht in de zaal zo gedempt bleef na afloop van de film.  De medewerkster was zo aardig om daar iets aan te doen zodat we even goed rond konden kijken, en inderdaad, schitterende art deco wandschilderingen, lampen en lambrisering.
De bibliotheek heeft trouwens ook een 'bioscoopje', heel schattig: in de hal die de entree vormt staan vier rijen met twee bioscoopstoelen en een klein scherm. Hier draait een film over de renovatie van de Hallen.
De monumentale onderdelen van de remise zijn behouden gebleven, zo zijn de metershoge deuren (zo hoog als de tram plus de bovenleiding) na restauratie weer in gebruik genomen. Mooi gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten