vrijdag 4 september 2015

Zomerexpo 2015 Woest

De zomerexpositie in het Haags Gemeentemuseum werd dit jaar al voor de vijfde keer gehouden en eindelijk was ik eens niet te laat met mijn bezoek. Ik vond het erg leuk. Het is een verkoopexpositie waarbij een jury kiest uit het werk van iedereen die maar mee wil doen en kunst maakt.
Bij de entree draaide een filmpje met een impressie van de de totstandkoming van de tentoonstelling. Bijna ontroerend om te zien hoe blij mensen waren als hun werk uitgekozen was: een moeder met haar gezin die bij het weglopen even snel een vreugdesprongetje maakt, een vrouw die haar vriendin uitbundig omhelst en een ander die haar vriendin fotografeert als ze verrast wordt met 'de' envelop.
De tentoonstelling zelf is een lust voor het oog, zoveel verschillend werk als er hangt en zo aansprekend. De zalen zijn enigszins op thema ingericht, soms naar aanleiding van een schilderij uit de collectie van het Gemeentemuseum, soms naar aanleiding van de werken zelf. Zo viel in een zaal het aantal insecten op en in een ander het thema water. Het overkoepelende thema van de expositie was Woest, iets dat je ruim moet zien.
Er hingen tekeningen, schilderijen, foto's, een enkel textiel werk, een poppenhuis, collage's, mixed media, typemachine's en een landkaart. Bovendien stonden er nog beelden in de tuin.
Nadat we alles hadden bekeken hebben we het filmpje nog een keer gezien om te zien wie er nu bij welk werk hoorde, extra leuk.
Slim van het Gemeentemuseum om zo'n jaarlijkse expo te organiseren, voor de deelnemers is het een spannende uitdaging en zij brengen ook weer veel (nieuwe) bezoekers naar het museum.
Een filmpje over the-making-of vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten