woensdag 25 mei 2016

Op zoek naar het paradijs

Arita Baaijens zwierf jaren lang met wat kamelen door de woestijn, gewoon omdat ze zich daar erg toe aangetrokken voelde. Tot er een moment kwam dat ze het helemaal zat was. Maar waar moest ze daarna haar leven mee vullen? Via via hoorde ze over het paradijs Shambhala dat ergens op het snijpunt van Siberië, Mongolië, China en Kazakstan zou liggen, misschien lag daar haar geluk. Over deze zoektocht vertelde ze gisterenavond in de bieb voor een gehoor van ruim 80 (vooral) vrouwen.
Arita is een gedreven en boeiende spreekster, ze praatte al snel een uurtje vol en vooral zijpaadjes en cliffhangers als 'maar dat is een heel ander verhaal, dat ga ik nu niet vertellen' maakte erg nieuwsgierig naar nog veel meer.
Na de pauze beantwoordde ze vragen van het publiek. Ook de vraag: 'heb je het paradijs nu gevonden?' beantwoordde ze, maar heel summier omdat dat allemaal in haar boek beschreven staat. Slim want ze schrijft haar boeken natuurlijk niet voor niets. ( Zoektocht naar het paradijs, een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië, ook te leen in de bieb).
Door haar zoektocht heeft ze nu weer inspiratie en speelruimte gevonden om verder te kunnen in haar leven. Hier horen wij ongetwijfeld nog van.
Een video van een interview met haar en Willem Brand vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten