zondag 22 mei 2016

Walking dinner

Het Haarlemse Koor Lokaal brengt in juli de opera Ascanio in Alba, een grote operatie die wat kost. Om de gelden bijeen te brengen organiseerden zij gisteren een Walking/Cycling Dinner.
We werden ontvangen op drie lokaties bij koorleden thuis. Hier werden we niet alleen voorzien van heerlijk eten maar ook van een extraatje in de vorm van een korte lezing over de opera Ascanio in Alba of een dansvoorstelling op een paar vierkante meter.
Ik was in de veronderstelling dat de koorleden zelf aan het zwoegen waren in de keuken maar toen ik bij lokatie twee de gastvrouw ontspannen zag babbelen met de gasten ontdekte ik dat ze een kok hadden ingehuurd. Verstandig. En het eten was heerlijk, van de amuse (iets met aubergine gevuld met het een en ander), via de kip cacciatore (met heerlijke spinaziesalade met gekaramelliseerde walnoten) tot aan de tiramisu toe.
Langzaam brak ook het ijs tussen de verschillende gasten waarvan één vrouw uit Amsterdam kwam en een stel zelfs uit Bilthoven! Men bleek gemeenschappelijke interesses te hebben, van reizen naar China tot volksdansen bij Oro veertig jaar geleden, enfin het werd erg gezellig.
Een flinke klus om te organiseren denk ik, zo'n walking dinner, maar erg leuk om aan mee te doen. De opera Ascanio in Alba staat vanaf 14 juli in de Schouwburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten