vrijdag 10 juni 2016

Stripdagen Haarlem, De schilder getekend

Leuke expo in Galerie 37pk in het kader van de Haarlemse Stripdagen: De schilder getekend, zes striptekenaars die het leven van een bekende schilder verstrippen. Barbara Stok maakte een strip over Vincent van Gogh. Ze vond het heerlijk om drie (!) jaar lang in haar eentje bezig te zijn met tekenen maar toen daarna een heus mediacircus op gang kwam vond ze dat minder geslaagd. In haar autobiografische bundel Toch een geluk vertelt ze over de making of van het boek Vincent. Toevallig verscheen er in hetzelfde jaar (2012) ook een boek over van Gogh van Teun Berserik. Het is aardig om de verschillen in stijlen en werkwijzen te vergelijken op deze tentoonstelling.
Verder hangt er werk van Typex: Rembrandt en heel aardig: een nog te verschijnen boek over Mondriaan van Robert van Raffe, met de kernachtige titel: Piet (zie onderstaande foto).
Beneden in het souterrain staat nog een verrassende expo: Quaco. Leven in slavernij, een historische strip gemaakt door Eric Heuvel in samenwerking met Ineke Mok. Alles gebaseerd op historische feiten die Ineke Mok grondig heeft onderzocht. Mooi vormgegeven ook, deze tentoonstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten