zaterdag 10 september 2011

Monumenten, koren en theater

Open Monumentendagen, Korenlint en Stad als Podium: het is weer zo'n weekend om je een slag in de rondte te rennen als je alles wilt zien.
Vanmorgen eerst maar naar het Provinciehuis, dat had ik na de verbouwing nog niet gezien. Dat viel niet tegen, alles is zeer grondig gerestaureerd, het ziet er prachtig uit. De gids vertelde nog over een staaltje onbenul: het parket in de kinderkamer, in ingenieus Escher-achtig motief, was nauwkeurig van afbeeldingen nagemaakt. Het origineel was namelijk in de jaren zeventig nonchalant bij het grofvuil gezet, want, zo koud aan de voetjes!
De koninklijke kakstoel van Wilhelmina van Pruisen vond ik wel een leuke blikvanger net als de veelbesproken kroonluchters van Michel Overbeeke en de vislamp van Bert van Loo.
Daarna door naar de koren. Ik zag onder meer: Kwasikloos, de Waltzing Matilda's, Vier bier en een Cola light, Coro Cantoro en Musicalkoor Time Square. Wat was iedereen weer enthousiast bezig en ach, eigenlijk was alles even leuk.
Als afsluiting, of eigenlijk, als begin van Haarlem Open Stad traden De Movers op, slapstick straattheater en dans rondom een autobrik, geinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten