zaterdag 16 februari 2013

Happy Garden

Om in de stemming te komen voor het stuk Happy Garden staat er in de hal van de Toneelschuur een groot bord waar je je hoofd door kunt steken om gefotografeerd te worden tussen de Chinezen, een voorbeeld van de samenwerking tussen Rieks Swarte en Servaes Nelissen.
Het verhaal heeft niet zo veel om het lijf. Een Nederlands stel dat een Chinees restaurant runt is na een bezoekje aan China helemaal om, hun restaurant moet een echte authentieke Chinese keuken gaan voeren. Dit levert uiteraard onrust op bij het personeel. Daar tussen door speelt het verhaal over de kinderloosheid van het stel dat opgelost zou moeten worden door een donorgift van een van de obers. Twee heel verschillende verhaallijnen die nogal oppervlakkig worden uitgewerkt. Maar, de grote troef van Nelissen is zijn poppenspel, en ook hier weer schittert hij daarmee. Alle Chinese acteurs zijn poppen, de koks, een oud opoetje, een baby, en ze zijn bijna levensechter dan de echte acteurs. Altijd weer wonderlijk hoe je daarin mee kunt gaan. Buiten de poppen zien we ook een simpele maar fraaie draak bij een drakendans en een king-size goudvis op het toneel, knutselarij van het betere soort.
Jammer dat Ferdi Janssen een wat magere rol heeft, terwijl hij juist zo'n komisch talent is. Vanavond de première, toi toi toi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten