dinsdag 4 februari 2014

The secret life of Walter Mitty

Sympathieke film, The secret life of Walter Mitty. Hoofdpersoon Walter (Ben Stiller) werkt bij Life magazine waar hij de fotonegatieven beheert. Hij is zijn idealen van vroeger kwijtgeraakt en droomt vaak weg in de meest fantastische avonturen. Ook indruk maken op collega Cheryl lukt hem volop in zijn dromen. Als Life wordt overgenomen en de laatste editie zal verschijnen moet er een speciale foto op de cover van sterfotograaf Sean O'Connell. Juist dat negatief is zoek en Walter dreigt daardoor zijn baan te verliezen. Eindelijk stapt hij uit zijn rol van toekijkende dromer en gaat echt op pad om de fotograaf te zoeken, ondertussen beleeft hij ook in het echt geweldige avonturen.
Enfin, het is een Amerikaanse film, dus én de fotograaf wordt gevonden, én het negatief komt terecht én het komt goed met Cheryl. Niettemin een prettige, onderhoudende en ook fraaie film met prachtige beelden van IJsland en Afghanistan. Bijzonder is  de vermelding van de credits die verschijnen op bijvoorbeeld de taxibaan van een vliegtuig, op de rijweg of op het haltebord van de metro.
Alleen nog één puntje voor diegenen die hem al gezien hebben: hoe kenden Sean en de moeder van Walter elkaar? Dat heb ik even gemist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten