dinsdag 9 juni 2015

Lastig

Ze pakt de boodschappentas en loopt het pad op. Oppassen, niet op de voegen lopen. Het hekje openmaken en weer dicht, open en dicht, open en dicht, het moet drie keer. Ze snuift, klakt met haar tong en draait met haar hoofd. Naar de supermarkt. Brood moet ze halen en melk. Melk is goed voor elk, melk is goed voor elk, melk is goed voor elk. Daar heb je de buurman. Hij groet haar vriendelijk. Ze groet terug: ‘Dag Jan’ en roept dan keihard: ‘fuckerdefuck!’. Ze is een beetje gespannen en het lukt haar niet om het om te buigen naar fuikerdefuik. Gelukkig kent Jan haar langer dan vandaag.
Bij de automatische deur van de supermarkt moet ze drie keer naar binnen en naar buiten stappen. Sorry meneertje, het moet, u moet maar even wachten. De oude man staart haar aan. ‘Kutkutkut!’ze kan het niet tegenhouden. De ouwe maakt dat hij wegkomt. Ze zucht, snuift, klakt met haar tong en draait met haar hoofd. Ze pakt het brood en legt het in haar mandje. Legt het weer terug. Pakt het weer en legt het in haar mandje en legt het weer terug. Dan pas is het goed en mag ze het weer pakken en kan het in haar mandje blijven. De melk gaat ook drie keer heen en weer. Een klein jongetje kijkt haar nieuwsgierig aan. Dat vindt ze niet erg, het lijkt een lief jochie.
Bij de kassa moet ze alle spullen kaarsrecht op de band zetten. En ook die van de klant achter haar. De vrouw kijkt haar woedend aan, maar de kassière grijpt in. 'Rustig maar mevrouw, ze kan er  niks aan doen'. De klant rolt met haar ogen en antwoordt: 'gek is lastig!'. Ja denkt ze, gek is lastig, gek is lastig, gek is lastig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten