zondag 13 maart 2016

Curaçao (11)

Het park L'Aldea op Curaçao houdt het midden tussen een mini tropisch regenwoud en een dierentuin. Het hele park is aangekleed en ingericht in de sfeer van de azteken en dat is heel aardig gedaan. Alle beton ziet eruit of het grote stapelstenen zijn en er is veel zorg besteed aan details zoals 'oude' en 'vervallen' muurschilderingen. En verder natuurlijk heel veel planten, een prettige omgeving.
Een opgewekte gids loodst ons door de tuin heen. Als we bij de ara's aankomen haast ze zich even weg om Luna op te halen, haar oogappeltje. Luna blijkt een witte kaketoe te zijn die we allemaal even op de arm mogen houden, kinderachtig leuk! De diergaarde is maar klein en bestaat voornamelijk uit leguanen en ander kruipend spul. Liefhebbers mogen ook nog even 'leguaan knuffelen', je moet er van houden maar dan voel je je wel een beetje Indiana Jones. Hier en daar lijkt het park ook wat op het spookhuis op de kermis. De ontwerper kon zich niet inhouden om wat oplichtende spinnen en doodshoofden toe te passen, nou vooruit, het is hem vergeven.
Bij het pronkstuk, een groot soort varaan met een Louis Vuittonprintje, is de excursie afgelopen. We kunnen eventueel nog met onze voeten in een bak knabbelvisjes hangen of in het stille restaurant wat drinken.
Vandaag is het wel erg stil, L'Aldea verdient meer bezoekers,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten