zondag 20 maart 2016

Gluren bij de buren

Vandaag was de tweede editie van Gluren bij de buren, een verrassende middag.
Voor het eerst zag ik Tartrek, theaterimprovisatie met inbreng van het publiek. Leuk om eens te zien wat het inhoudt maar vooral leuk voor de spelers zelf denk ik. Ook interessant om even een kijkje te mogen nemen  in het nieuwe pand aan de Kelderwindkade. een enorm groot huis op een fantastische plek aan het Spaarne. Daarna naar een totaal tegenovergesteld pand, een soort opslagschuur aan de Scheepmakersdijk, helemaal niet geschikt voor een voorstelling. Hier trad Matratzenvögel op, als enige van de hele dag hanteerde zij eigen tijden, erg onhandig. Maar het optreden was aardig, in een soort nachtclubsetting werden kleine sketchjes gespeeld, voorgelezen en gezongen. Een vermoeid ogende zangeres, aardig op leeftijd maar wel met een goeie stem zong Duitstalige liedjes in de sfeer van het interbellum, mooi.
Door naar het Frans Loenenhofje. Bij een vriendelijke hofjesbewoonster mochten we binnenkomen om naar de zelfgeschreven liedjes van Frank Doesburg te luisteren. Daarna pikten we in het hofjesclubhuis nog een heuse opera mee! Ensemble Postiljon speelde Il segretao di Sudanna, het klonk allemaal zeer professioneel. Toen door naar het nieuwe theater Rievel in de Veenpolderstraat. Hier trad Be Sharp op, een a-capellagroep, een lust voor oog en oor. Het theatertje mag er trouwens ook wezen, er is plaats voor een man of veertig en het heeft een echte theateruitstraling door de roodfluwelen gordijnen en het circustentachtige plafond, een mooie aanwinst voor de Leidsebuurt.
Tot slot naar het badhuis op het Leidseplein dat ondanks de verbouwing onderdak bood aan Gadjo Orkestra, met meeslepende Balkanmuziek, een mooie afsluiting.
Dank aan alle artiesten en vooral aan alle locatiehouders die deze middag mogelijk maakten, een fantastisch initiatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten