maandag 2 november 2015

Kunstlijn (4)

Gisteren, de laatste dag van de Kunstlijn, gauw nog even naar Belcanto gesneld. Daar zag ik mooie ieniemineniekinderportretjes van Marion Boon. Van Evelien Gargasch hing er Arabische kalligrafie, heel illustratief.
De vissen van Anne-Greet List vroegen erom om te worden aangeraakt. Zij maakte ze van echte vissenhuid als aanklacht tegen de vervuiling en overbevissing als ik het goed heb begrepen.
Bij het Kunstcentrum was het druk, hier werd het eerste exemplaar van het boek Voor mijn ogen van Cherry Duijns overhandigd en kon je de gelijknamige expositie bekijken. Er was wijn genoeg stelde Leo Duppen het publiek gerust, dus het bleef nog lang onrustig in het Kunstcentrum.
In het Groot Heiligland vertelde Ytje Veenstra enthousiast over haar werk. Er hing een grote tekening waar ze met kleurpotloden aan werkte. Kleiner werk maakt ze met de collagetechniek: knippen, plakken en tekenen. Ze zette nu de schaar in Dale Cooper van Twin Peaks.
Enfin, in drie dagen Kunstlijn zag ik veel mooie dingen, had leuke gesprekjes met kunstenaars en kwam veel bekenden tegen. Toch was dit nog maar een fractie van wat er geboden werd.
Kan het volgend jaar niet een week duren in plaats van een weekend?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten