vrijdag 15 januari 2016

E-bookcampagne

E-books bestaan natuurlijk alweer een tijdje maar vandaag is er een landelijke campagne gestart om de uitlening van e-books weer een boost te geven. De aftrap was vandaag in bieb Haarlem met verschillende activiteiten. Culinair journalist Felix Wilbrink vertelde smakelijk over de Hollandse pot en garneerde zijn lezing met echte gehaktballetjes (foto).
In een heus fotohokje kon iedereen op de foto met zijn favoriete e-book. Hockeycoach Marc Lammers vertelde hoe zijn hockeydames beter presteerden door in een flow te komen en Bardo Ellen, vooral populair bij jongeren, deed een boekje open over smoesjes.
Als laatste gaf Iris Boter een schrijfworkshop. Hierbij ging het er vooral om de fantasie op gang te brengen door associaties en observaties, erg inspirerend. Over haar eigen boeken vertelde ze dat haar hoofdpersonen soms ineens iets anders doen dan wat zij bedacht heeft voor ze. En wat ze nog vreemder vond was dat ze ooit research deed voor een boek bij de dansacademie en dat ze steeds het gevoel had dat de hoofdpersoon uit haar boek naast haar liep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten