zondag 24 januari 2016

Zangstudio Korendag

Vandaag was de eerste Zangstudio Korendag, georganiseerd door Zangstudio Haarlem en Zangstudio Delft. Zij brachten vijf koren op de been die voor een afwisselende middag zorgden in de Lutherse Kerk in Delft. Mijn eigen Koor Kippevel mocht de aftrap verrichten en we voelden ons een hele piet dat alles vlekkeloos verliep. Al snel maakte dat gevoel plaats voor het gevoel van een kleuter naast een grote reus, zo mooi zong het koor dat na ons kwam. Lady Amazone zong Scarbarough Fair, de zeven leden kwamen langzaam van achter in de kerk naar voren lopen, een prachtige opkomst met al die heldere zuivere stemmen.
Het Haarlemse Stardust Vocal Group is altijd een lust voor het oog (en oor), zij zongen verschillende bekende nummers uit hun repertoire uit de jaren twintig en dertig.
Rock me Amadeus is een Delfts koor. Zij zongen vooral Ierse liedjes en startten hun optreden wervelend met een nummer van The Pogues.
Na nog een optreden van Lady Amazone (foto) sloot projectkoor Haarlem wat ben je mooi de middag af waarbij Desiree Verlaan de nummers van Fredie Kuiper voor haar rekening nam.
Fijn, zo'n inspirerende middag! Het plan is om jaarlijks een korendag te organiseren, afwisselend in Delft en Haarlem.

1 opmerking:

  1. Leuk verslag ven een heel leuk concert,dat van FDZ verschijnt binnenkort in de 'Korenbrief' van februari.

    BeantwoordenVerwijderen