zondag 31 januari 2016

Frénk en Frencken

Frénk en Frencken is een programma over muziek en literatuur, gepresenteerd door twee doorgewinterde podiummensen: Frénk van der Linden en Mylou Frencken. Vandaag in de Philharmonie met gasten, liedjes van Mylou en tips van boekhandelaren, genoeg om een middag te vullen.
Bart Chabot en Peter Buwalda vertelden over de muziek die hun schrijven beïnvloedde, waarbij Chabot uiteraard op topsnelheid doorratelde.
Pianist Bastiaan Brink werd getroffen door de muzikantenvloek, een ziekte waardoor het hem onmogelijk werd om nog te spelen. Reden voor hem om een wereldreis te maken op zoek naar de toppen van geluk zoals hij ze in de muziek ervoer. Hij schreef er een boek over: Sporen naar de horizon.
De plaatselijke boekhandelaren bespraken boeken met muziek als onderwerp waarbij ik als tips noteerde: Bert Natter- Goldberg, Haruki Murakami- Norwegian wood en Julian Barnes- Tumult van de tijd. De biografie van David Bowie kunnen we laten liggen vertelde hoeheethijookweer van de Vries.
Tot slot kwam Wouter van Oorschot vertellen waarom Bob Dylan de Nobelprijs voor literatuur zou moeten winnen.
Al met al, een aardige middag maar eentje die net iets te lang duurde en niet zo fonkelde als je zou verwachten van dit duo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten