zondag 10 januari 2016

Verjaarsfeest

Spannende muziekavond gisteren in de Pletterij: echtgenoot's muziekvriend P. en zijn vrouw hadden het een en ander te vieren en dat deden ze met een concertavondje naar eigen smaak.
Om te beginnen met een optreden van Lucky Fonz die het publiek inpakte met zijn gevatheid en charme. In één van zijn liedjes bezong hij Linde (met een E) en die bleek ook werkelijk te bestaan en zelfs in de zaal te zitten. Daarna declameerde Joshua Baumgarten uit eigen werk, begeleid door trombonist Wolter Wierbos.
Rooie Waas is een driemansformatie met filosofische grappige Nederlandse teksten op elektronische muziek, met veel piepjes en bliepjes.
Ellen Schoenaerts (wereldberoemd in België) trad op met cellist Harald Austbo, haar hartstochtelijke liedjes in Vlaams accent vormden een mooie combi met de cello.
En dan de uitsmijter: the Ex, de punkband die al jaren meegaat, met pittige strakke muziek. De stoelen gingen aan de kant, de jarigen straalden en de voetjes gingen van de vloer. En wat inspirerend dat de drummer een vrouw was van pak 'm beet, minstens 40 en gewoon grijs haar had met een haarbandje in.
Dat op zo'n avond de muzikanten blijven hangen is natuurlijk extra leuk. Zo kon ik nu even een praatje maken met Linde (met een E) en haar vriendje Lucky Fonz. En raad eens welk merk sigaretten hij rookt? Inderdaad: Lucky Strike!
Een gedenkwaardige avond en een mooie manier om je verjaardag/trouwdag etcetera te vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten