vrijdag 15 juli 2016

Ascanio in Alba

Het is altijd een hele organisatie voor Koor Lokaal om hun tweejaarlijkse opera te regelen: wie doen er mee, doen er genoeg projectzangers mee, is er genoeg budget, is de zaal beschikbaar op het juiste moment, kan de regisseur wel, waar vinden de ingehuurde zangers onderdak, wie verzorgt de catering, zijn de orkestleden beschikbaar, etcetera, etcetera. En dan is er nog geen noot gezongen...
Maar alles kwam perfect samen gisterenavond, De opera Ascanio in Alba is weer een geslaagd evenement geworden. Een sober maar effectief decor: een berg met witte manden, tuinstoelen, vogelkooien, een parasol en allerlei andere spullen. Alle zangers waren ook in het wit gekleed, een heel mooi gezicht. Het verhaal gaat over Ascenio, zoon van Venus die een vrouw zoekt. Na de onvermijdelijke ontwikkelingen vindt hij haar, eind goed al goed. De muziek voor het libretto is geschreven door Mozart toen hij 15 was.
Vooral Nikki Treuniet zong prachtig in de rol van Silvia, de aanstaande van Ascanio. Minder enthousiast ben ik over Ascanio zelf, door countertenor Kasper Kröner. Dat lag niet aan zijn kundigheid maar hoge mannenstemmen zijn alleen maar mooi als ze van Antony Hegarty zijn vind ik. Fijne toevoeging aan de opera waren de dansers van Danshuis Haarlem.
Uiteraard zat er veel familie in de zaal. Het is natuurlijk enig als je je vriendin, zus of je man daar op het toneel ziet zingen en optreden. Vriendin M. was in ieder geval helemaal in haar element, erg leuk voor haar fans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten