zaterdag 30 juli 2016

Fruittuin van West

Op het randje van Amsterdam, net na Halfweg ligt de Fruittuin van West. Op 6,5 ha grond hebben Wil en Lisan hun droom gerealiseerd, een biologische boomgaard waar het publiek zelf fruit kan plukken. Verder zijn er een winkel, vergaderruimte en een restaurant. Hier kan niet alleen gegeten worden maar kun je ook zelf muziek maken.
Het hele gebied is nog volop in ontwikkeling, er komen nog een blotevoetenpad en een verwonderroute en over een aantal jaren hoopt het bedrijf zelfvoorzienend te zijn. Zo is er al een eigen biovergister die gas levert voor het fornuis en warmte komt uit een 8 meter brede composthoop. Winkel, restaurant en woonhuis zijn gebouwd als 'earthship' met een enorme laag aarde rondom wat isolerend werkt. Op de website kun je alle details terugvinden.
Afgelopen week waren de bessen rijp om geplukt te worden. Rode bessen, zwarte en ook de Japanse wijnbes, een lekker maar ieniemienie vruchtje. Het werd nog een hele toer om daarmee je bakje te vullen. Tussen de struiken door liepen de dames kip rond met hun kinderschaar, erg gezellig en je snapt meteen waar het woord kloek ook weer vandaan komt.
Al met al is de Fruittuin van West zeker een bezoekje waard.
Op de foto een sympathieke geste in het damestoilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten