dinsdag 12 juli 2016

De Huiskamer van Haarlem

Hans Bossmann kreeg het voor elkaar: via Crowdfunding verzamelde hij genoeg geld in om zijn Huiskamerproject te realiseren. De komende vijf weken woont Hans in de Vishal en iedereen mag op bezoek komen. Je kunt er koffie drinken, muziek maken, lekker kletsen met je vriendin of een boek pakken uit de boekenkast en gaan zitten lezen. De Vishal is huiselijk ingericht maar hier en daar ontdek je kleine kunstwerkjes, een op een bijzondere manier ingericht aquarium bijvoorbeeld of een kast met kleine sieraden.
Vanmorgen was ik er iets voor openingstijd, net op tijd om te zien hoe het voortuintje werd uitgerold. Met het bezoek was het nog niet zo druk maar dat betekende wel een bijna priv├ęconcert van Julia Henneman die op de piano speelde en zong. Even later arriveerde een vriendin van haar en stroopten de dames eendrachtig de mouwen op om de piano te ontmantelen. Vandaag gaan ze hem schilderen en als ik het goed begrijp verft Julia hem vrijdag weer wit.
Op de foto Hans naast zijn bed dat zich bovenop de kast bevindt. Op de voorgrond de benen van een bezoekster die het zich gemakkelijk maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten