vrijdag 1 mei 2015

Silvia Steiger

De noodzaak van een handstand is de titel van de overzichtstentoonstelling van Silvia Steiger in Museum Belvédère. De titel verwijst naar een fotoserie genomen van een ronde bokaal in de vensterbank van haar nieuwe huis waar ze na haar scheiding ging wonen. Ze vulde de bokaal met water alsof het haar tranen waren en fotografeerde een dag lang de buitenwereld door de bokaal heen. Ze sloot de serie af met de foto van een straatartiest die een handstand maakte en dat markeerde haar herstel.
Steiger legt zich niet vast qua techniek of materiaal. Zo staan er 29 voetafdrukken van haarzelf in epoxyhars, ze schilderde 39 zeegezichten die bij elkaar geëxposeerd zijn en er staat een baby, opgebouwd uit distelzaden met de sneue titel: I am loveable too. 
Poëtisch is de Zak voor angst die ze maakte van oude plunjezakken in de tijd dat er regelmatig Starfighters neerstortten. De bijbehorende tekst zegt:
Open de rits
Neem de angst in je hand
Stop haar in de zak
En sluit snel weer de rits
Erg leuk is het Ferweech My, een meer dan levensgroot mensachtig object dat je zelf van houding mag laten veranderen door aan de touwtjes te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten