zondag 28 augustus 2016

De tijd die alle leven sloopt

Werkelijk tout Haarlem*) was vanmiddag aanwezig bij de presentatie van het boek 'De tijd die alle leven sloopt'. Het boek bevat tekeningen van Piet Zwaanswijk en gedichten van Joep Kruijver, een fraaie combi.
Veel tekeningen hebben Wigbolt Kruijver als model, die het tijdens de opening ook als vermanende leerkracht goed deed. Hij kreeg het publiek stil zodat broer Joep zijn gedichten kon voorlezen. Hiervóór had vormgever Jacques Overtoom al de loftrompet gestoken over het duo Zwaanswijk en Kruijver. Een en ander werd omlijst door muziek van Peter Stufkens en Steef de Jong (niet tegelijk).
De tekeningen en gedichten uit het boek hangen nog twee weken in Galerie 37 PK. Een goed idee om op een rustiger moment terug te komen om ze te bekijken. Ik weet al uit het boek dat de tekeningen bijna fotografisch precies zijn, vaak met een bizarre en/of geestige toevoeging. De gedichten zijn soms iets oubollig, maar ook vaak raak en gevoelig.

*) om even na te kijken hoe het ook weer zat met de  families Kruijver en Zwaanswijk raadpleeg je het boek van Ted Dobson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten