dinsdag 23 augustus 2016

Het Valckhof

Aan een saai kaal plein in Nijmegen ligt een langwerpig blauw gebouw. Het is Museum Het Valckhof. Het ziet er niet erg uitnodigend uit maar van binnen oogt het mooi strak en ruim. Er staan verschillende tentoonstellingen. Van Fons Haagmans fikse kleurige schilderijen met muziek als onderwerp. Hij schildert in grote vlakken en zet geen streep te veel waardoor de schilderijen een soort symbolen worden. Van Hank Williams schildert hij bijvoorbeeld alleen de cowboylaarzen.
Verder zagen we een kleine expo met pop-art, onder andere elpeehoezen die we zelf ook in huis hebben, herkenbaar dus!
En er was een leuke tentoonstelling over, hoe toepasselijk in Nijmegen, de vierdaagse. Mooi vormgegeven zagen we hier de geschiedenis van de vierdaagse, compleet met kleding, kruisjes, vlaggen en liederen. Je kreeg bijna zin om mee te lopen.
Verder nog vermeldenswaard was de installatie van Grietje Schepers: drie grote glinsterende 'gouden' proppen die adem leken te halen  en beurtelings opgeblazen werden en weer leegliepen, erg fraai om te zien.
De vaste collectie sloegen we over, alleen één vitrine met glas trok wel erg de aandacht: diverse opgestapelde voorwerpen, helder verlicht. Meer was niet nodig. Heel fraai, van de hand van Lee Eun Young.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten